Makers

Redo

Internationaal gerenommeerd breakdancer Redo won in 2019 De Zwaan voor ‘meest
indrukwekkende dansprestatie’. Hij staat op de eerste plaats in De Community Top
100 en ontving in 2020 een Koninklijke Onderscheiding omdat hij veel jongeren,
waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd heeft om te gaan dansen.

Denden

Denden Karadeniz danser, docent, choreograaf en oprichter van Zero Dance Theatre: het eerste hiphop / contemporary fusion gezelschap van Nederland waar floorwork techniek uitblinkt. Een unieke mix van diverse dansstijlen en dansachtergronden die samenkomen in een zeer fysieke bewegingstaal.

Musici

Muzikanten Salah Eddine Mesbah, Modar Salama, Khalil Khoury en Daniel van Huffelen van het Amsterdams Andalusisch Orkest nemen je mee op een muzikale reis. Van het rijke Arabo Andalus repertoire tot en met de mystieke Oosterse muziek, en van de geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld tot en met de volkse muziek uit de Maghreb.

Choreograaf

Shailesh Bahoran

Shailesh Bahoran is een veelzijdig theatermaker en choreograaf, met stevige roots in de hiphopcultuur. Hij kenmerkt zich door een vrije artistieke visie waarin hij altijd op zoek is naar het stimuleren van stemmingen en emoties bij zijn toeschouwers en de manier waarop hij contrasten benadrukt. Deze werkwijze en filosofie leiden tot innovatieve en experimentele stukken die hem al veel lof en erkenning binnen de danswereld op leverden.

Muzikaal leider

Daniel van Huffelen

Daniel van Huffelen (Contrabas & Gitaar) is onderdeel van het Amsterdams Andalusisch Orkest, hij schrijft en arrangeert bij meerdere projecten van het AAO zoals de samenwerking met Lavinia Meijer, Immortal Trees en bij REMLA heeft hij wederom de muzikale leiding. Met ud speler Mehmet Polat speelt hij een mix van Arabische muziek en Jazz. In het duo ‘BombaNaranja’ speelt en zingt hij in verschillende talen en bij de ‘Balcony Players’ komen Balkan melodieën aan bod. Daarnaast schrijft hij muziektheater voor de Tafel van Vijf.

Producent

Meervaart

Meervaart is het culturele knooppunt in Amsterdam voor de hedendaagse grootstedelijke podiumkunsten. Het kent een integraal programma op het gebied van leren, maken en presenteren. Sinds 2012 is Meervaart (co-)producent en initiatiefnemer van voorstellingen met nieuwe verhalen die ontbreken in het reguliere aanbod. Het zijn verhalen die een belangrijke rol vervullen in de belevingswereld van veel Amsterdammers en een breed scala aan gemeenschappen.

Coproducent

Het Amsterdams Andalusisch orkest​

Het Amsterdams Andalusisch Orkest is gericht op de verbinding tussen het historische Andalusië en de betekenis voor onze wereld vandaag. Het AAO speelt op internationaal niveau verschillende muziekvormen van Granada tot en met Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Ook hebben ze meerdere succesvolle theaterproducties op hun naam staan, waaronder ZIEL|ROUH, Jihad van Liefde en Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg.

Artistiek advies

ICK Dans Amsterdam

Het Internationaal Choreografisch Kunstencentrum (ICK) is een platform voor de hedendaagse dans is in 2009 opgericht door Emio Greco | Pieter C. Scholten. Dit Stadsgezelschap Dans van Amsterdam is gebouwd op drie pijlers: ICK-Company (het produceren van internationale dansvoorstellingen), ICK-Artist Space (het ondersteunen van nieuwe makers) en ICK-Academy (het stimuleren van educatie en onderzoeksprojecten). Sinds seizoen 2019/2020 wordt het gezelschap aangevuld met een junior company: ICK Next.Vanaf 2021 wordt de ICK Artist Space uitgebouwd tot Amsterdams productiehuis voor de hedendaagse dans. Deze veelzijdigheid maakt ICK Dans Amsterdam voor iedereen: van kunstliefhebber en professional tot de onbevangen kijker en deelnemer.