Makers

Redo

Internationaal gerenommeerd breakdancer Redo won in 2019 De Zwaan voor ‘meest
indrukwekkende dansprestatie’. Hij staat op de eerste plaats in De Community Top
100 en ontving in 2020 een Koninklijke Onderscheiding omdat hij veel jongeren,
waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd heeft om te gaan dansen.

Denden

Denden Karadeniz is bekend van tvprogramma’s als The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time to Dance. Daarnaast is hij artistiek leider van het urban contemporary dansgezelschap Zero Dance Theatre.

 

Musici

Muzikanten Ahmed El Maai, Ruven Rupik en Daniel van Huffelen van het Amsterdams Andalusisch Orkest nemen je mee op een muzikale reis.

 

 

Choreograaf

Shailesh Bahoran

Shailesh Bahoran is een veelzijdig theatermaker en choreograaf, met stevige roots in de hiphopcultuur. Hij kenmerkt zich door een vrije artistieke visie waarin hij altijd op zoek is naar het stimuleren van stemmingen en emoties bij zijn toeschouwers en de manier waarop hij contrasten benadrukt. Deze werkwijze en filosofie leiden tot innovatieve en experimentele stukken die hem al veel lof en erkenning binnen de danswereld op leverden.

Musical Coördinator

Anastasis Sarakatsanos

Anastasis Sarakatsanos werd geboren in Athene. Hij studeerde culturele antropologie en volksmuziek in Griekenland en zette zijn studie voort in het Verenigd Koninkrijk. Hier richtte hij zich op verschillende compositietechnieken voor theater, muziek, film en overige media. Sinds 2006 werkt hij als muziekregisseur en docent voor verschillende theaterproducties in Griekenland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Hij woont sinds 2015 in Amsterdam, waar hij zijn vaardigheden als verhalenverteller en performer ontwikkelt, en een sterke aanwezigheid heeft in de culturele scene van Nederland, met samenwerkingen en optredens in vooraanstaande Nederlandse culturele instellingen, podia en festivals.

Producent

THEATER

Meervaart

De Amsterdamse Meervaart is een cultureel knooppunt voor de hedendaagse grootstedelijke podiumkunsten. Het verbindt de buurt, de stad en de wijdere wereld met elkaar. Dit doet de Meervaart als podium, als broedkamer van talent, als centrum voor vrijetijdsbesteding, als plek voor sociaal-artistieke projecten en als kenniscentrum voor grootstedelijke podiumkunst.

Coproducent

MUZIEK

Het Amsterdams Andalusisch orkest​

Het Amsterdams Andalusisch Orkest is gericht op de verbinding tussen het historische Andalusië en de betekenis voor onze wereld vandaag. Het AAO speelt op internationaal niveau verschillende muziekvormen van Granada tot en met Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Ook hebben ze meerdere succesvolle theaterproducties op hun naam staan, waaronder ZIEL|ROUH, Jihad van Liefde en Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg.

Artistiek advies

dans

ICK Dans Amsterdam

Het Internationaal Choreografisch Kunstencentrum (ICK) is een platform voor de hedendaagse dans is in 2009 opgericht door Emio Greco | Pieter C. Scholten. Dit Stadsgezelschap Dans van Amsterdam is gebouwd op drie pijlers: ICK-Company (het produceren van internationale dansvoorstellingen), ICK-Artist Space (het ondersteunen van nieuwe makers) en ICK-Academy (het stimuleren van educatie en onderzoeksprojecten). Sinds seizoen 2019/2020 wordt het gezelschap aangevuld met een junior company: ICK Next.Vanaf 2021 wordt de ICK Artist Space uitgebouwd tot Amsterdams productiehuis voor de hedendaagse dans. Deze veelzijdigheid maakt ICK Dans Amsterdam voor iedereen: van kunstliefhebber en professional tot de onbevangen kijker en deelnemer.